Cutis-1074.jpg

Zerona Laser

Zerona Laser (hladni Erchonia laser) je prvi neinvazivni laser odobren od FDA (Food and Drug Administration) koji efektivno uklanja masne stanice i celulit bez negativnih nuspojava koje se javljaju kirurškim metodama. Moguće primjene:

·         FDA za smanjenje obujma

·         FDA za neinvazivan tretman celulita

·         FDA za pretilost

Mnogobrojna su istraživanja dokazala efektivnost neinvazivne procedure Zerona lasera na preoblikovanje tijela. Zerona tretmanima (6 tretmana tokom dva do tri tjedna) u prosjeku se gubi 10.1 cm.

PRIPREMA

Prije prvog tretmana potrebno je doći na konzultacije na kojima se detaljno pregledavaju, fotografiraju i mjere kritična područja kako bi se imale sve potrebne informacije za praćenje i kontrolu napretka.

PROCJENA BROJA TRETMANA

Na konzultacijama prije prvog tretmana naši stručnjaci predložit će vam broj potrebnih tretmana za postizanje očekivanih rezultata.

Broj tretmana varira od čovjeka do čovjeka te uvelike ovisi o veličini osobe i željenim rezultatima. Ipak, optimalan učinak postiže se sa 6 tretmana tijekom 2 do 3 tjedna. Trajanje tretmana određuju naši stručnjaci prema vašem zdravstvenom stanju i ciljevima.

LIMFNA DRENAŽA 

Nakon svakog tretmana Zerona laserom slijedi tretman limfne drenaže u trajanju od 30ak minuta radi efikasnije eliminacije masnoća i štetnih tvari iz tijela, balansa tjelesnih tekućina i bolje detoksikacije.

POVRATAK DNEVNIM AKTIVNOSTIMA 

Važno je naglasiti kako je Zerona laser u potpunosti bezbolan te se odmah nakon tretmana moguće vratiti svakodnevnim aktivnostima.

REZULTATI  

Rezultati su vidljivi odmah nakon tretmana, a daljnji gubitak obujma i toniziranje tkiva nastavlja se i tijekom sljedećih nekoliko tjedana. Kako bi se postigao što bolji rezultat preporučuje se  piti minimalno 2 litre vode dnevno, ali i uključiti neku vrstu fizičke aktivnosti. Preporučuje se konzumirati manje obroke 5 puta na dan, nikad ne preskakati obrok, ne zaboraviti važnost zdravog doručka te posljednji obrok uzeti barem 2 sata prije spavanja.

MJERE OPREZA 

Tretman se ne savjetuje osobama koje imaju poremećaj imunološkog sustava (HIV, AIDS,...), bolesti srca ili krvožilnog sustava, imaju ugrađen pacemaker, boluju od tromboze, trebaju transplantaciju organa, ženama koje su trudne ili doje te pojedincima s metalnim protezama ili bilo kojom ozbiljnom bolešću, ali i onima koji uzimaju lijekove za snižavanje razine lipida, antikoagulantne lijekove ili pak steroide.

PRINCIP RADA ZERONA LASERA

Laser na masnoj stanici stvara prijelaznu poru te se lipidi iscijede iz masne stanice, a volumen masne stanice se smanji i kolabira. Prije izlaganja laseru masna stanica ima normalan oblik (Slika 4). Unutar minute izlaganja laseru, masna stanica se počinje pretvarati u prijelaznu poru (Slika 6-9). Ova pora dozvoljava prijelaz sadržaja stanice (lipidi) izvan same stanice (slika 7). Jednom kad se masna stanica isprazni (slika 10), sadržaj prelazi u limfni sustav pomoću kojeg se izluči iz tijela normalnim putem detoksikacije. U prosjeku, pacijenti gube 9 cm na referentim točkama poput struka, bokova, bedara i stražnjice. Placebo grupe su izgubile samo 1 cm.