Dermatokirurgija

Dermatokirurgija predstavlja dio kirurgije koji se bavi kirurškim liječenjem dobroćudnih i zloćudnih kožnih promjena, dakle benignih i malignih tumora kože. Sve kirurške zahvate izvodimo u lokalnoj anesteziji te šaljemo na patohistološku analizu.


Krioterapija

Krioterapija je konzervativna, kirurška metoda liječenja kožnih promjena, primjenom tekućeg dušika čija je temperatura minus 196° C.
Tekući dušik nanosi se izravno na promjenu u trajanju od samo nekoliko pa sve do 60 sekundi ovisno o debljini promjene, prirodi promjene, ali i dijelu kože na kojemu se krioterapija provodi. Ponavlja se u razmacima od 10 do 14 dana sve do izlječenja. Na mjestu primjene tekućeg dušika može se razviti mjehur, a zatim nastaje krasta i nakon toga epitelizacija.


Elektrokoagulacija

Elektrokoagulacija je provjerena i  vrlo učinkovita metoda kojom se odstranjuju sitne bradavice na vratu, pazuhu i preponama, na genitalnoj i perigenitalnoj regiji.
Svi zahvati se vrše u lokalnoj anesteziji, a nakon zahvata određuje se nastavak terapije kod kuće. Ponekad je potrebno zahvat ponavljati u razmacima od 14 do 20 dana kao što je kod virusnih bradavica na genitalnoj regiji koje nazivamo kondilomima ili genitalnim bradavicama.