epilacija 2.jpg

Laserska epilacija

LASERSKO UKLANJANJE DLAKA

Njemački stručnjaci tvrtke Asclepion Laser Technologies  osmislili su najnoviji diodni medicnski laser - MedioStar Next PRO XL za sigurnu i dugotrajnu epilaciju. Riječ je o uređaju koju predstavlja zlatni standard laserskog uklanjanja dlaka.

PRIPREMA I POSTUPAK

Desetak dana prije tretmana dlake se ne smiju depilirati ni epilirati. Postupak je gotovo bezbolan jer diodni laser ima ugrađen mehanizam za hlađenje koji anestezira kožu.

REZULTATI

Najbolji rezultati postižu se kod vrlo tamnih dlaka i svijetle kože jer upravo pigment melanin apsorbira  lasersku zraku.

MJERE OPREZA

Pacijenti koji su bili izloženi suncu ili su bili u solariju, ili su pak na bilo koji drugi način fotosenzibilirani, ne bi trebali biti tretirani tjedan dana. Isto vrijedi i za pacijente koji su prethodno odstranjivali dlake voskom ili čupanjem. Također se savjetuje, prije tretmana, ne aplicirati make up i dezodorans na područja koja će se tretirati.
Trudnice trebaju izbjegavati leserski tretman regije trbuha i prepona zbog eventualnih oštećenja djetetovih očiju.
Ponekad se može dogoditi pojava poremećaja pigmentacije (hiper ili hipopigmentacija) koja nakon 2 do 3 tjedna isčezne.

PRINCIP RADA LASERA

Obzirom da laserska zraka uništava samo dlaku u aktivnoj fazi rasta (anagena dlaka) biti će potrebno nekoliko tretmana u određenim razmacima za potpuno uklanjanje dlaka. Broj tretmana ovisi o omjeru rastućih (anagenih) i mirujućih (telogenih) dlaka na pojedinom području tijela. Primjerice, dlake na glavi imaju relativno kratku telogenu fazu (6-12 tjedana) pa se tretmani rade u razmaku od mjesec dana. Savjetujemo ne izlagati se direktno sunčevim zrakama nekoliko dana nakon tretmana te upotrebljavati kreme sa SPF po uputi Vašeg liječnika.

 

ZAŠTO BISTE TREBALI IZABRATI DIODNI LASER?

Uspoređujući mehaničke, kemijske i druge fizikalne epilacijske postupke lasersko uklanjanje dlaka predstavlja za sada najučinkovitije i najdugotrajnije rješenje problema neželjene dlakavosti. 


Lasersko pomlađivanje

LASERSKO POMLAĐIVANJE KOŽE

Laseri se koriste u svrhu pomlađivanje kože još od ranih 90ih. S obzirom na to da je tretman gotovo bezbolan i da ne uključuje nikakvo korištenje igala postaje sve popularniji i češći u borbi sa starenjem kože.

epilacija.jpg

OPIS ZAHVATA

Laserskim se tretman smanjuju učinci starenja kože i oštećenja izazvanih pretjeranim izlaganjem Sunčevoj svjetlosti. MeDioStar NeXT Pro svojim svjetlosnim postupkom omogućuje stimulaciju kože kako bi bila zdravija, a ujedno poboljšava i ten kože. Laserom se smanjuje crvenilo lica, hrapavost kože i plitke bore, a njegovo djelovanje uočava se u izbjeljivanju pjegica i učvršćivanju tonusa kože.

Na kožu se nanosi gel, a na oči se stavljaju zaštitne naočale. Sam laser djeluje tako što stvara zraku visokointenzivne svjetlosti koja prodire duboko u kožno tkivo, a pritom se sama površina kože hladi kontaktnim ručnim aplikatorom.

PRIPREMA

Koža se prije tretmana laserom mora detaljno očistiti i osušiti te je potrebno odstraniti make up, kreme ili ulja. Područje koje se planira tretirati laserom ne smije biti izloženo sučevoj svjetlosti ili solariju 2 do 3 tjedna prije tretmana.

MJERE OPREZA

Uobičajene nuspojave su crvenilo i oticanje kože koje u pravilu ne traje dulje od 24 - 48 sati.

Nakon tretmana preporučuje se ne izlaganje sunčevoj svjetlosti te korištenje krema s visokim zaštitnim faktorom SPF 50+.